Inleiding

Om van de webservice gebruik te kunnen maken heeft u een identificerende sleutel (API-key) nodig. Deze kunt u gratis aanvragen door uzelf aan te melden voor de webservice.

Met de webservice kunt u door middel van een GET- of POST-request gegevens uit onze database opvragen. Het resultaat wordt teruggegeven in XML- of JSON-formaat en is derhalve eenvoudig te verwerken.

Het opvragen van gegevens kunt u doen met javascript, php (get en soap), maar bijvoorbeeld ook via een shell door middel van een curl- of wget-actie. De online documentatie en voorbeelden gaan uit van het opvragen van gegevens met behulp van javascript.

Aanroepen van de webservice

PROT://api.postcodes.nl/VER/FUNC/?apikey=KEY&PARAM
PROThttp of https
VERVersie van de webservice, op dit moment 1.0
FUNCDe naam van de functie (address, cityinfo, reverse, suggest, zipinfo)
KEYEen identificerende sleutel voor gebruik van de webservice, vraag deze gratis aan
PARAMVerplichte en optionele parameters, afhankelijk van de functie die u aanroept.

Hulp nodig?

In het linkermenu vindt u voor elke functie een uitgebreide technische omschrijving. Daarnaast hebben we voor elke functie een voorbeeld op de website staan. U kunt deze voorbeelden ook downloaden en direct gebruiken op uw website. Mocht u er desondanks zelf niet uitkomen, dan kunnen wij u, zei het tegen betaling, helpen met het implementeren van de webservice. Informeer naar de mogelijkheden.